V soboto, 15. decembra smo v prešernem vzdušju praznovali peti rojstni dan Plezalnega centra Ljubljana. Simbolično smo začrtali in ponosno izvedli pet sklopov jubileja skupaj z razširjeno ekipo hišnih in bližnjih izvajalcev.

Tokom popoldneva so se izvedle mnoge plezalne delavnice, kjer so sodelujoči pridobili široko paleto znanj. Udeležencev delavnic je bilo preko petdeset, tretjina prijavljenih pa se iz nepojasnjenih razlogov ni pojavila.

Ob devetnajstih je hišo na valovih odlične energije preplavila dvestoglava množica gostov in z bučnim aplavzom pospremila nastop Tanje Glušič, naj športnice leta med invalidi v letu 2018. Tanjo je usmerjal trener Jurij Ravnik in bila sta popoln uvodni del glasbeno gibalnega spektakla-modne revije v oblačilih E9. Sledil je dvojec z vrtnico, Petra Dolar-Peter Mastnak Sokolov, ki sta dodatno razgrela publiko. Fantastična glasba v izvedbi Klare Skaza na basu, Julijana Eriča na kitari, Robija Buha na bobnih in Mihe Kerna na cajonu je kar vibrirala v naši plezalni katedrali, sledil je solo idejnega vodje modne revije, Luka Polutnika in solo nastop Gašperja Pintarja. Performans je na trdna tla sestopil z ročkarskim solom še enega paraplezalnega reprezentanta, Mateja Arha, ki je prav tako požel sijajen aplavz.

Sledila je otvoritev in razglasitev zmagovalcev natečaja »plezanje je varnost«, s katerim želimo nadaljevati kontinuiteto opozarjanja na bistvo: igrajmo se varno! Nagrajenci so: 1. Miha Došler, 2. Peter Mastnak Sokolov, 3.Nejc Sitar. Vsem trem, kot tudi drugim sodelujočim, se zahvaljujemo za prispevek k varnosti, obiskovalce pa pozivamo k ogledu stalne razstave in k varnemu ravnanju.

Ponosno smo otvorili tudi drugo razstavo, imenovano »plezanje=ekosistem«, na katero je prispelo preko sto šestdeset fotografij in rezultat katere je sedemindvajset razstavljenih ekosistemov. Povsem spontano so sodelujoči zajeli širok plezalni spekter; vse od otroškega raziskovanja, balvaniranja, urbanega, »trad«, športnega in tekmovalnega plezanja ter očaka plezanja, torej alpinizma. Vsem razstavljenim sodelujočim se zahvaljujemo za prispevke in izpostavljamo pet zaslužnih za največje povečave: 1. Klavdija Kren, 2. Andrej Trošt 3. Petra Dolar, 4. Jona Šrajer, 5. Jože Trošt.

Sledil je začetek neformalnega dela, za fenomenalen banket je tudi tokrat poskrbel E’Leclerc, ki je za piko na i, staro in mlado očaral z dvema mega tortama. Prav vsi smo si oblizovali smetanove prste in nazdravljali z odlično francosko kapljico.

Sklepno peto dejanje je bilo nočno plezanje s čelkami ob zvokih DJ Pehota – Anžeta Peharca, sicer člana slovenske plezalne reprezentance, ki je bil neumoren vir energije za preko petnajst plezalnih navez. Najboljši dve sta v slabih treh urah preplezali vsaka po dvainpetdeset smeri in si s tem priplezali najsodobnejše čelne svetilke. Za konec smo ugotovili, da bomo nočno plezanje z živo glasbo ponovili ob prvi možni priliki!

Zahtevna organizacija in izvedba rojstnodnevne zabave nas drži navdušene, krasen odziv nasmejanih gostov je širši ekipi sodelujočih v največje zadoščenje! Hvala gostom za izkazano zaupanje in seveda celotni ekipi za vložen trud.

Velika zahvala gre našim sponzorjem, sicer našim dnevnim zvestim partnerjem, ki so nam omogočili nepozabno športno družabno dogajanje: Zavarovalnica Triglav, E’Leclerc, Petzl, Iglu šport, Nikon, Rastroj, Dana, Bevog in Loo-blah-nah.

Povezovalec dogajanja Matjaž Jeran

Zmagovalci fotonatečajev:

EKOSISTEM:

  1. nagrada: Klavdija Kren – Tiha radovednost
  2. nagrada: Andrej Trošt – Plezanje so klini
  3. nagrada: Petra Dolar – Gibanje
  4. nagrada: Jona Šrajer – To ni DWS
  5. nagrada: Jože Trošt – Zagnanost

VARNOST:

  1. nagrada: Miha Došler
  2. nagrada: Peter Mastnak Sokolov
  3. nagrada: Nejc Sitar

Zmagovalci nočne tekme s čelkami:

  1. mesto: Jaka Jaki in Jakob Pogačar; Miha Pribošič in Miha Nemevšek
  2. mesto: Žiga in Katja Gosar

Komentarji