V petek, 13. oktobra se bo v Grif baru ponovno norelo. Tokrat bodo z nami Midnight Lightnin, skupina, ki jo sestavljajo člani prepoznavne skupine Prismojeni profesorji bluesa. Dogodek bo tudi plezalno obarvan, saj ga organiziramo v podporo projektu O.S.P., da bo plezanje v naravi bolj varno in tako še lepše.

Vstop je prost!

 

Nekaj o bandu

Člani prodorne blues-rock glasbene zasedbe Prismojeni profesorji bluesa (kitarist Julijan Erič, bobnar Zlatko Djogič in bas kitarist Miha Ribarič) se predstavljajo v malo drugačni obliki: Midnight Lightnin – Udarni Acid Rock trio. Projekt, ki ga je zasnoval kitarist in vokalist Julijan Erič skupaj z Zlatkom Djogičem in Mihatom Ribaričem z željo po improvizaciji in na novem osmišljanju duha Hendrixove glasbe. Pričakujte ekstatično stanje ter divji ritem.

Julijan Erič – Kitara, vokal
Zlatko Đogič – bobni, vokal
Miha Ribarič – bas kitara

Nekaj o projektu OSP – prihodnost za naša plezališča


Ali si se kdaj med obiskom plezališča v naravi vprašal, koliko so svedrovci in štanti stari?
Kdo opremlja vse te lepe smeri, ki so nam na voljo? 

Pričetek projekta OSP ali “Opremimo slovenska plezališča” je nov mejnik za naša plezališča!
Gotovo eden pomembnejših, saj ponuja možnost trajne rešitve problemov z dotrajano opremo, težav z lastniki in urejenosti plezališč. Projekt nagovarja vse obiskovalce slovenskih plezališč k aktivni udeležbi pri skrbi za plezališča in k donacijam za Sklad slovenskih plezališč, ki bo prevzel nalogo preopremljanja in urejanja plezalnih smeri in plezališč v Sloveniji. Nadzor nad stanjem opreme v smereh, načrtno, kvalitetno in strokovno opremljanje smeri, reševanje težav z lokalnimi skupnostmi bodo zagotovili ohranitev in nadaljni razvoj plezališč in predvsem brezskrbne plezalne užitke tudi v prihodnosti.

Želimo, da bi vsi plezalci sprejeli Zavezo za plezališča, pakt, ki nas bo povezal v skrbi za naše stene in nagovarjal k varnemu plezanju. S tem bomo plezalsko etiko dvignili na višji nivo, plezališča bodo bolj urejena, plezalci pa bomo vsepovsod lepše sprejeti.

Za projekt lahko donirate na tri načine:
-z SMS sporočilom na številko 1919 in besedo projektosp5
-z nakazilom preko spletne banke (predloga UPN obrazca na spletni strani)
-preko PayPal, s klikom na spletni strani

Lahko pa se pridružite prostovoljcem za delovne akcije v plezališčih ali nam javite kakšno težavo iz plezališč, ki bi jo bilo potrebno urediti.

Želimo, da projektosp.si postane stična točka plezalcev, kjer bodo sčasoma na voljo informacije o plezališčih, opozorila, napotki glede plezališč in možnost javljanja težav.

Skupaj za plezališča!