Plezalni tečaj je namenjen vsem, ki se želite naučiti varno in samostojno plezati v vodstvu (kot prvi v navezi). Program je nadaljevanje našega Spoznavnega začetnega tečaja plezanja, oziroma je namenjen tistim, ki se že znate pravilno navezati in varovati ter plezati z varovanjem od zgoraj (»top rope«).

Program

Na umetnih stenah se bomo naučili varnega plezanja v vodstvu, varovanja prvega v navezi, dinamičnega varovanja s samoblokirnimi varovali in varnega padanja.

  • osvežitev znanja o plezalni opremi, vozlih, navezovanju, dvojnem preverjanju, pravilni komunikaciji, varovanju z varovanjem od zgoraj (»top rope«), plezanju z varovanjem od zgoraj
  • plezanje v vodstvu
  • varno padanje
  • varovanje prvega v navezi, dinamično varovanje s samoblokirnimi varovali

Tečaj vključuje 5 praktičnih vaj po 2 uri. Vaje potekajo štiri zaporedne tedne (enkrat tedensko), in sicer vedno tisti dan v tednu, ko ste začeli s prvo vajo (datum pričetka prve vaje najdete zgoraj). Peta vaja poteka v četrtem tednu, in sicer v soboto ob 20. uri. V tečaj je vključeno tudi eno teoretično predavanje in izpit (na četrti vaji, prisotnost na tej vaji je obvezna).

Sobotni tečaj poteka 5 zaporednih sobot.

Oprema

Brezplačno vam je na voljo vsa potrebna plezalna oprema (plezalniki, plezalni pas, vrvi), tako da svoje ne potrebujete. Potrebujete pa čiste superge in veliko dobre volje.

Sredin dopoldanski termin

Ob sredah dopoldan organiziramo posebne termine tečaja za ugodnejšo ceno. Tečaj je v osnovi namenjen študentom, vabljeni pa tudi vsi ostali, ki imate ob sredah dopoldan čas. Za vse velja ugodnejša cena.

Pri dopoldanskem terminu sta četrta in peta vaja združeni v en podaljšan 3 urni termin.

Pogoji prijave in plačilo

Število mest je omejeno na 14. Tečaj se izvede ob vsaj 5 prijavljenih, teden dni pred začetkom tečaja.

POPUSTI
Udeleženci našega Spoznavnega začetnega tečaja plezanja imajo 10% popust. Popust ne velja za sredin dopoldanski termin.
Popusti se ne seštevajo!

Za zagotovitev mesta v skupini je potrebno na recepciji poravnati akontacijo (20% polne cene tečaja) najmanj 7 dni pred začetkom tečaja.

V kolikor bi posamezni termin zaradi opravičljivih razlogov odpadel, bomo prijavljene o tem pravočasno obvestili.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 11 (koordinatorka programov za odrasle) ali na info@plezalnicenter.si. Koordinatorka je dosegljiva na telefon od ponedeljka do petka med 10. in 16. uro.

Prijava

Vsaj 7 dni pred pričetkom je potrebno na recepciji urediti plačilo akontacije (20% cene programa).

Vprašanja in odgovori

 

Komentarji