Plezalni tečaj je namenjen vsem, ki želite spoznati varno plezanje na umetnih stenah. Naučili vas bomo osnov plezanja in varovanja z varovanjem od zgoraj (»top rope«).

Osnovni program

  • najpomembnejši plezalni vozli
  • navezovanje
  • dvojno preverjanje
  • pravilna komunikacija
  • varovanje z varovanjem od zgoraj
  • plezanje z varovanjem od zgoraj
  • osnove plezalne tehnike

Tečaj vključuje 5 praktičnih vaj po 2 uri. Vaje potekajo štiri zaporedne tedne (enkrat tedensko), in sicer vedno tisti dan v tednu, ko ste začeli s prvo vajo (datum pričetka prve vaje najdete zgoraj). Peta vaja poteka v četrtem tednu, in sicer v soboto ob 20. uri.

Sobotni tečaj poteka pet zaporednih sobot.

Na četrti vaji udeleženci opravljate izpit. Prisotnost na izpitu je obvezna.

*Tečaj z začetkom 16. 10. 2017 bo potekal po posebnem razporedu: vaja v ponedeljek, 30.10. bo zaradi bližine prvonovembrskih praznikov odpadla. Peta vaja bo potekala v soboto, 18. 11. 2017 ob 20.00.

Po opravljenem tečaju lahko samostojno obiskujete umetne stene, kjer je urejeno varovanje od zgoraj, lahko pa tudi nadgradite svoje znanje v naših nadaljevalnih tečajih (naslednja stopnja je Tečaj plezanja v vodstvu).

 

Oprema

Brezplačno vam je na voljo vsa potrebna plezalna oprema (plezalniki, plezalni pas, vrvi), tako da svoje ne potrebujete. Potrebujete pa čiste superge in veliko dobre volje.

Termin za mlade do 25. leta in starejše

Posebej za mlade do 25. leta (vključno s tistimi s študentskim statusom) in starejše občasno organiziramo posebne dopoldanske termine tečaja. Skupina je homogena, sestavljena izključno iz mlajše oziroma starejše populacije, zato da se v družbi sovrstnikov bolje  počutite.  V skupino starejših vpisujemo vse nad 60. letom starosti in program tečaja prilagodimo zmožnostim starejših.

Pri programu za mlade do 25. leta in študente sta četrta in peta vaja združeni v en podaljšan 3 urni termin (takoj po zadnji vaji na visoki steni sledi še plezanje na balvanski steni).

Program za starejše vključuje vaje dolge 90 min in nima pete vaje na balvanski steni.

Pogoji prijave in plačilo

Število mest je omejeno na 14. Tečaj se izvede ob vsaj 5 prijavljenih, teden dni pred začetkom tečaja.

Za zagotovitev mesta v skupini je potrebno na recepciji poravnati akontacijo (20% polne cene tečaja) najmanj 7 dni pred začetkom tečaja.

Informacije in prijava

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 11 (koordinatorka programov za odrasle) ali na info@plezalnicenter.si. Koordinatorka je dosegljiva na telefon od ponedeljka do petka med 10. in 16. uro.

Prijava

Vsaj 7 dni pred pričetkom je potrebno na recepciji urediti plačilo akontacije (20% cene programa).

Vprašanja in odgovori

Komentarji