Plezalni tečaj je namenjen vsem, ki želite spoznati varno plezanje na umetnih stenah. Naučili vas bomo osnov plezanja in varovanja z varovanjem od zgoraj (»top rope«).

Osnovni program

  • najpomembnejši plezalni vozli
  • navezovanje
  • dvojno preverjanje
  • pravilna komunikacija
  • varovanje z varovanjem od zgoraj
  • plezanje z varovanjem od zgoraj
  • osnove plezalne tehnike

Tečaj vključuje 5 praktičnih vaj po 2 uri. Vaje potekajo štiri zaporedne tedne (enkrat tedensko), in sicer vedno tisti dan v tednu, ko ste začeli s prvo vajo (datum pričetka prve vaje najdete zgoraj). Peta vaja poteka v četrtem tednu, in sicer v soboto ob 20. uri.

Sobotni tečaj poteka pet zaporednih sobot.

Na četrti vaji udeleženci opravljate izpit. Prisotnost na izpitu je obvezna.

Po opravljenem tečaju lahko samostojno obiskujete umetne stene, kjer je urejeno varovanje od zgoraj, lahko pa tudi nadgradite svoje znanje v naših nadaljevalnih tečajih (naslednja stopnja je Tečaj plezanja v vodstvu).

 

Oprema

Brezplačno vam je na voljo vsa potrebna plezalna oprema (plezalniki, plezalni pas, vrvi), tako da svoje ne potrebujete. Potrebujete pa čiste superge in veliko dobre volje.

Sredin dopoldanski termin

Ob sredah dopoldan organiziramo posebne termine tečaja za ugodnejšo ceno. Tečaj je v osnovi namenjen študentom, vabljeni pa tudi vsi ostali, ki imate ob sredah dopoldan čas. Za vse velja ugodnejša cena.

Pri dopoldanskem terminu sta četrta in peta vaja združeni v en podaljšan 3 urni termin (takoj po zadnji vaji na visoki steni sledi še plezanje na balvanski steni).

Pogoji prijave in plačilo

Število mest je omejeno na 14. Tečaj se izvede ob vsaj 5 prijavljenih, 10 dni pred začetkom tečaja.

Plačilo je potrebno urediti najmanj 10 dni pred pričetkom tečaja. Plačilo lahko uredite na dva načina: na recepciji plezalnega centra ali po predračunu. Ob urejanju plačila na rececpiji lahko uredite akontacijo (20% polne cene tečaja) ali celoten znesek. V primeru, da uredite le akontacijo, preostanek plačila uredite ob pričetku tečaja, prav tako na recepciji plezalnega centra. V kolikor želite predplačilo urediti po predračunu, je potrebno urediti celoten znesek. Predračun vam pošljemo na email in plačilo uredite preko nakazila na TRR.

Informacije in prijava

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 11 (koordinatorka programov za odrasle) ali na info@plezalnicenter.si. Koordinatorka je dosegljiva na telefon od ponedeljka do petka med 10. in 16. uro.

Prijava

Plačilo je potrebno urediti vsaj 10 dni pred pričetkom tečaja.

Vprašanja in odgovori

Komentarji