Šestdnevni plezalni tabor v Bohinju in okolici je, tako kot vsi naši tabori, namenjen spoznavanju in razvijanju raznolikega športnega plezanja v naravi in športno navdahnjenemu druženju.  Poleg športnega plezanja otroke čaka še spanje v naravi, samostojno pripravljanje hrane, druge športne dejavnosti, taborniške igre, kurjenje ognja in predvsem zabava in druženje.

Tabor je primeren za otroke in mladino od 7. do 18. leta starosti, za popolne začetnike ali že izkušene plezalce iz vse Slovenije in tujine.

Tabor poteka v organizaciji Društva za razvoj plezalne kulture.

Na taboru se bodo naši varovanci začetniki spoznali z varnim skalnim plezanjem v urejenih plezališčih, predstavili jim bomo osnovne vozle in ravnanje z varovalnimi napravami ter vrvmi in spoznali bodo osnovne plezalno-gibalne prvine. Tisti izkušenejši bodo premikali svoje plezalske meje in svoje plezalno znanje nadgradili s tehniko spusta po vrvi in prevezovanjem na sidrišču ter zlasti izboljševali tehniko plezanja v različnih naravnih stenah. Ob dnevnem športnem ritmu bomo poleg plezanja tudi kolesarili, hribolazili, plavali in veslali.

Nastanitev

Šotorili bomo v kampu Danica. Zajtrke in večerjo si bomo pripravljali sami, prav tako bomo sami pomivali posodo, skrbeli za urejen tabor in se tudi na splošno trudili biti čim bolj samostojni in organizirani. Kosilo bo organizirano v restavraciji Hostel pod Voglom (II. termin) oziroma si bomo kuhali sami (s pomočjo kuharice :)) (II. termin) .

Za varnost, dobro počutje in športno vzdušje bomo skrbeli licencirani inštruktorji športnega plezanja, ki imamo večletne izkušnje s športnim izobraževanjem in usmerjanjem mladine.

Program

DAN PRIHODA – Ob 9. uri zbor in postavitev tabora v kampu Danica v Bohinjski Bistrici. Prve plezalne prijeme in korake na tem taboru bomo naredili v plezališču Belvi (Bellevue) nad Bohinjskim jezerom. Otroke bomo seznanili s potekom plezalnega dne in jim povedali, kako se varno obnašati v plezališču. Plezali bodo z varovanjem od zgoraj (izkušenejši s sprotnim nameščanjem varovanja). Tekom dneva bodo otroci spoznali nevarnosti, ki pretijo na nas v plezališčih, se naučili uporabljati opremo, navezovati in varovati (izkušenejši se bodo učili plezati brez rok). Po večerji se bomo spoznavali in družili ob taborniškem ognju.
2. DAN – Odkolesarimo do plezališča Pod Skalco, kjer bomo plezalni dan posvetili tehniki plezanja. Da pa učenje ne bo preresno, smo si izmislili različne plezalne igre (plezanje navzdol, plezanje z eno roko, hitrostno plezanje in slepo plezanje). Po večerji bomo gledali diapozitive s plezalni potovanj.
3. DAN – Zjutraj se bomo sprehodili ob skrivnostnih koritih Mostnice, ki je izdolbla pravo pravljično deželo. Po kosilu in počitku ob vodi bomo veslali in se kopali ter sklepali nova prijateljstva. Zvečer se bomo učili vrvohodstva (varno, tik nad tlemi) in plezanja na prijatelje (človeška piramida).
4. DAN – Dopoldne kopanje v Savi Bohinjki, kosilo in nato plezanje na Bohinjski Beli. Zvečer bomo popestrili z družabnimi igrami.
5. DAN: Predzadnji dan bo prinesel zabavno plezalno-veslaško tekmovanje v skupinah po trije ali štirje plezalci. Skupine bodo enakovredne, namen tekmovanja je zabava v športnem duhu, zato bomo poleg samega plezanja točkovali tudi estetsko izvedbo in dodatne domiselne norčave poteze. Zvečer bomo na ognju pripravili večerjo in razglasili zmagovalno ekipo ter podelili nagrade.
DAN ODHODA – Otroci bodo sami izglasovali ali gremo plezat ali bomo počivali ob jezeru, se kopali in delali načrte z novimi prijatelji. Po kosilu pospravimo tabor, se kopamo v reki ob kampu in od 17. ure dalje pričakujemo starše.

Obvezna oprema

Otrok s seboj potrebuje naslednje: spalna vreča in podloga ter šotor (en šotor na tri osebe), osebni jedilni pribor in globok krožnik ter skodelica, priporočljiva je osebna plezalna oprema (plezalke, pas in plezalna čelada), kopalke, kolo, zdravstvena izkaznica. Vso plezalno opremo si bo mogoče tudi brezplačno izposoditi.

Cena

I. termin (6 dni): 260 EUR/otroka za 6-dnevni tabor oz. 155 EUR/otroka za 6-dnevni tabor za srednješolce, udeležence naše plezalne šole*

II. termin (5 dni): 230 EUR/otroka za 5-dnevni tabor oz. 140 EUR/otroka za 5-dnevni tabor za srednješolce, udeležence naše plezalne šole*

*Cena vključuje spanje, zajtrk, malico in kosilo oziroma večerjo, strokovno vodstvo in uporabo opreme za vse dni tabora.

POPUSTI:

  • 10 % popust za udeležence naših rednih plezalnih programov (srednješolci imajo posebno ceno).
  • 10 % popust za drugega otroka.
  • 15 % popusta za tretjega otroka.

Popusti se ne seštevajo!

Prijave in plačilo

Prijave zbiramo na info@plezalnicenter.si.

Za potrditev rezervacije je potrebno vsaj 10 dni pred pričetkom poravnati akontacijo v višini 50€ na transakcijski račun Društva za razvoj plezalne kulture.

PODATKI ZA NAKAZILO AKONTACIJE:
Društvo za razvoj plezalne kulture
Pesarska cesta 10
1000 Ljubljana
TRR: IBAN SI56 6100 0001 6145 609 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Namen: ime tabora, priimek udeleženca
Sklic: SI00 03-2018 (Bohinj – 1. termin)
SI00 04-2018 (Bohinj – 2. termin)

V kolikor otrok še ni član Društva za razvoj plezalne kulture, je potrebno plačati tudi članarino za tekoče leto, ki znaša 27 EUR. Podatki za nakazilo članarine so zapisani zgoraj, v namen pa napišete: Članarina, ime in priimek.

Tabor bo organiziran in izpeljan v razmerju varovanci : inštruktorji=6 : 1. Udeleženci srednješolci, ki plačajo posebno ceno, niso zajeti v zgornja razmerja varovanci : inštruktorjem.

V primeru odpovedi prijave, vam akontacijo vrnemo ob predložitvi zdravniškega potrdila. V kolikor se prijava prekliče iz drugih razlogov, akontacijo zadržimo.

V kolikor bi tabor zaradi opravičljivih razlogov odpadel, bomo prijavljene o tem pravočasno obvestili in vrnili plačano akontacijo.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si. Koordinatorka je dosegljiva na telefon od ponedeljka do petka med 10. in 16. uro.

Komentarji