Petdnevni plezalni tabor v Trenti je, tako kot vsi naši tabori, namenjen spoznavanju in razvijanju raznolikega športnega plezanja v naravi in športno navdahnjenemu druženju.  Poleg športnega plezanja otroke čaka še spanje v naravi, samostojno pripravljanje hrane, druge športne dejavnosti, taborniške igre, kurjenje ognja in predvsem zabava in druženje.
Tabor je primeren za otroke in mladino od 8. do 18. leta starosti. Organizator tabora je Društvo za razvoj plezalne kulture.
Na taboru bodo otroci spoznali varno skalno plezanjem v urejenih plezališčih. Svoje plezalno znanje bodo nadgradili s tehniko spusta po vrvi in prevezovanjem na sidrišču ter zlasti s tehniko plezanja v različnih naravnih stenah. Poudarek bo na balvaniranju, plezanju na nižje skalnate gmote, z blazino za varno padanje. Ob dnevnem športnem ritmu bomo poleg plezanja tudi hribolazili, obisklai jamo in se kopali.

Nastanitev

Šotorili bomo v taboru v Kal Koritnici, zdravo hrano si bomo pripravljali sami in prav tako pomivali posodo, skrbeli za urejen tabor in se tudi na splošno trudili biti čim bolj samostojni in organizirani. Za varnost, dobro počutje in športno vzdušje bomo skrbeli licencirani inštruktorji športnega plezanja, ki imamo večletne izkušnje s športnim izobraževanjem in usmerjanjem mladine.

Program

DAN PRIHODA – med 9.30. in 10. uro zbor v taboru v Kal Koritnici in postavitev tabora. Popoldne bomo izkoristili za plezanje v plezališču Kal Koritnica. Po večerji zakurimo ogenj.
1., 2. 3. DAN – Vsakodnevna jutranja telovadba, plezanje in balvaniranje v Kal Koritnici, Trenti, Pri Pavru, na Vršič in Senici. Plezalni lokacije bomo zbirali glede na udeležence in vreme. Dan počitka bomo prilagodili glede na vreme in počutje, lokacija pohoda pa bo odvisna od ekipe. En dan bomo obiskali podzemno jamo.
DAN ODHODA – Po zajtrku pospravimo tabor in gremo še zadnjič plezat. Ob 17. uri pričakujemo prihod staršev.

Obvezna oprema

Otrok s seboj potrebuje naslednje: spalna vreča in podloga ter šotor (en šotor na tri osebe), osebni jedilni pribor in globok krožnik ter skodelica, priporočljiva je osebna plezalna oprema (plezalke, pas in plezalna čelada), kopalke, zdravstvena izkaznica. Vso plezalno opremo si bo mogoče tudi brezplačno izposoditi.

Cena

210 EUR/otroka za 5-dnevni tabor oz. 125 EUR/otroka za 5-dnevni tabor za srednješolce, udeležence naše plezalne šole*
*Cena vključuje spanje, zajtrk, malico in kosilo oziroma večerjo, strokovno vodstvo in uporabo opreme za vse dni tabora.

POPUSTI:

  • 10 % popust za udeležence naših rednih plezalnih programov (srednješolci imajo posebno ceno).
  • 10 % popust za drugega otroka.
  • 15 % popusta za tretjega otroka.

Popusti se ne seštevajo!

Prijave in plačilo

Prijave zbiramo na info@plezalnicenter.si.

Za potrditev rezervacije je potrebno vsaj 10 dni pred pričetkom poravnati akontacijo v višini 50€ na transakcijski račun Društva za razvoj plezalne kulture.
PODATKI ZA NAKAZILO AKONTACIJE:
Društvo za razvoj plezalne kulture
Pesarska cesta 10
1000 Ljubljana
TRR: IBAN SI56 6100 0001 6145 609 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Namen: ime tabora, priimek udeleženca
Sklic: SI00 02-2018

V kolikor otrok še ni član Društva za razvoj plezalne kulture, je potrebno plačati tudi članarino za tekoče leto, ki znaša 27 EUR. Podatki za nakazilo članarine so zapisani zgoraj, v namen pa napišete: Članarina, ime in priimek.
Tabor bo organiziran in izpeljan v razmerju varovanci : inštruktorji=6 : 1. Udeleženci srednješolci, ki plačajo posebno ceno, niso zajeti v zgornja razmerja varovanci : inštruktorjem.
V primeru odpovedi prijave, vam akontacijo vrnemo ob predložitvi zdravniškega potrdila. V kolikor se prijava prekliče iz drugih razlogov, akontacijo zadržimo.
V kolikor bi tabor zaradi opravičljivih razlogov odpadel, bomo prijavljene o tem pravočasno obvestili in vrnili plačano akontacijo.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si. Koordinatorka je dosegljiva na telefon od ponedeljka do petka med 10. in 16. uro.

Komentarji