Plezanje v naravi predstavlja nadgradnjo plezanja na umetnih stenah, saj je pripomore k razvijanju plezalne tehnike, občutka za skalo in sproščenega gibanja. Skala ponuja raznolike oblike oprimkov, stopov, vsaka smer je unikatna. Gibanje poteka na soncu in svežem zraku.

Plezanje v naravi je primerno za vse starosti, izlete v naši organizaciji pa lahko obiskujejo otroci in mladina starejši od 9 let. Na izletih se otroci seznanijo s športnim in balvanskim plezanjem ob strokovni podpori naših inštruktorjev športnega plezanja z večletnimi izkušnjami s poučevanjem otrok in mladine. Obenem lahko doživetje plezanja v naravi preživijo v super družbi svojih sovrstnikov.

Poleg izletov med počitnicami organiziramo večdnevne plezalne tabore.

Izlete v naravo organizira Društvo za razvoj plezalne kulture.

Program izletov za šolsko leto 2016/2017

Lokacije izletov so določene v naprej, jih pa naknadno prilagodimo glede na prijave, vreme itd. Vsi prijavljeni so o spremembah seveda obveščeni!

  • 25. september 2016: Brezplačni uvodni izlet v Belvi, močnejša ekipa pleza v Bitnjah
  • 8. oktober 2016: Kotečnik
  • 10. november 2016: Balvanski izlet (predvidoma Vitovje v Vipavski dolini) – prestavljen iz novembra

Termini izletov po novem letu so prilagojeni tekmam Zahodne lige in državnemu prvenstvu.

  • 28. januar 2017: Osp/ Črni Kal 
  • 18. februar 2017: Doberdob / Costiera / Napoleonica (Italija) (11. 2. je tekma ZL na Jesenicah)
  • 18. marec 2017: prestavljen na Mišjo Peč (11. 3. je tekma ZL v Radovljici)
  • 22. april 2017: Boh. Bela/ Bitnje (1. 4. je tekma ZL v Kamniku, 8. 4. je šolsko DP)
  • 4. junij 2017: na NED! Čreta

V primeru slabega vremena se izlet premakne na vremensko bolj primerno lokacijo oziroma na nedeljo ali na naslednji teden. O tem dobite starši pravočasno obvestila na vaš e-naslov.

Prevoz

Za prevoz na izlet poskrbite starši sami. Priporočamo, da se starši organizirate in za prevoz otrok poskrbite po načelu enkrat eden, drugič drugi.

Potrebna oprema

V kolikor ima otrok svojo opremo (plezalnike, plezalni pas, čelado), naj jo prinese s seboj, v nasprotnem primeru bomo za vso potrebno plezalno opremo poskrbeli mi.

Pogoji prijave

Za udeležbo na posamezni izlet se je potrebno prijaviti na e-naslovu: info@plezalnicenter.si najkasneje 3 dni pred izletom.

Izlete organizira Društvo za razvoj plezalne kulture, zato morajo biti vsi udeleženci člani društva (urejeno morajo imeti letno članarino v višini 27 eur). Za nove člane društva je prvi izlet brezplačen!

Odločite se lahko za prijavo na paket treh zaporednih izletov in tako izkoristite nižjo ceno. Prijava poteka enako kot za prijavo na en sam izlet.
Paket izletov je okt-dec-jan (nov je odpadel) ter feb-mar-april. Ostale izlete se plačuje posamično.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si. Koordinatorka je dosegljiva na telefon od ponedeljka do petka med 10. in 16. uro.

Komentarji