Intenzivne priprave za odrasle so namenjene vsem, ki želite pred poletjem napredovati oziroma bi radi izpopolnili svoje plezanje.  Trening bo individualno usmerjen v izboljšanje tehnike, delali pa boste tudi na kondicijski pripravi.  Tečaj je primeren za plezalce z nivojem plezanja od 6b do 7c (seveda je potrebno znanje plezanja in varovanja v vodstvu).

Tečaj traja 3 tedne, in sicer zajema 6 vodenih treningov na umetni steni v Plezalnem centru Ljubljana (dvakrat tedensko). Po izbiri se lahko ob zaključku tečaja odločite za izlet v naravo (zadnji teden tečaja). Doplačilo za izlet je 35 eur.

Vodja tečaja je Miha Kern. V osnovi se tečaj izvede v razmerju varovanci : inštruktorji = 6 : 1.

Program in potek

Treningi na umetni steni potekajo dvakrat tedensko, in sicer ob ponedeljkih od 18.00 do 20.00 in sredah od 19.00 do 21.00.

V okviru tečaja se boste pri tehniki plezanja seznanili z naslednjimi temami: sproščeno gibanje in pravilno dihanje, učinkovito počivanje, dinamično gibanje, preprijemanje ter prestopanje in križanje, različni prijemi (klešče, luknjice, podprijemi, »sloperji«; poudarek na odprtem prijemu),  zatikanje pete in prstov ter še kaj.

Pri kondicijski pripravi boste obravnavali trening moči, aerobne in anaerobne vzdržljivosti tako na visoki, kot balvanski steni, vaje za moč trupa, vaje za gibljivost ter vaje za preventivo in antagoniste.

Teme so vsekakor kompleksnejše kot je razvidno iz navedenega programa. Od kandidatov in inštruktorjev se pričakuje visoka zbranost in osredotočenost na čim boljšo in učinkovito realizacijo programa.

Prijava in način plačila

Prijave potekajo na info@plezalnicenter.si ali preko spletne prijavnice. Število mest je omejeno na 12 udeležencev. Tečaj se izvede ob vsaj 4ih prijavljenih, 7 dni pred začetkom tečaja.

Ob zaključku tečaja bomo opcijsko izvedli še izlet v naravo (ob vsaj 4ih prijavljenih). Doplačilo za izlet je 35 eur.

Ob prijavi (oziroma najkasneje v roku 5 dni od prijave) je potrebno urediti predplačilo. V kolikor se prijavite manj kot 10 dni pred začetkom, je potrebno predplačilo urediti v roku enega dne. Predplačilo lahko uredite na dva načina (željeni način označite v prijavnici):

1. Na recepciji plezalnega centra (lokacija in urnik odprtja).
Plačilo je možno z gotovino ali s kartico.

2. Po predračunu (preko nakazila na TRR):
Predračun vam pošljemo na email in plačilo uredite preko nakazila na TRR.

Splošni pogoji in odpovedi

Vse dodatne informacije glede splošnih pogojev – prijave, plačil in odpovedi najdete TUKAJ.

V kolikor bi posamezni termin zaradi opravičljivih razlogov odpadel, bomo prijavljene o tem pravočasno obvestili.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 11 (koordinatorka programov za odrasle) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9.00-11.00
Četrtek 15.00-17.00

 

Komentarji