Čvrsto skupino sestavljajo najbolj motivirani mladinci in mladinke. Plezanje poteka trikrat do štirikrat tedensko s strukturiranim in resnim pristopom do treninga. Skupino druži ljubezen do plezanja, vzponi v skali, plezalna potovanja in dobra družba. Cilj je preseganje svojih meja.

Za nekatere motivacijo predstavljaja 8b v skali, drugi poskušajo preplezati 7b na pogled, nekatere motivirajo tekme, spet druge dolga športno-plezalna smer, balvanski problem ali projekt na visoki steni v plezalnem centru.

Treningi so skrbno načrtovani. Treninge na balvanski in visoki steni, kjer treniramo plezalno tehniko, taktiko, moč in vzdržljivost, nadgrajujemo s plezanjem v skali in dopolnilnimi vajami za gibljivost, moč agonistov in trupa, preventivnimi vajami in psihološko pripravo.

Udeležba na mesečnih izletih v naravo in plezalnih taborih je skoraj pravilo. Vsako leto slovenske plezalne tabore in izlete nadgradimo s “plezalnim megataborom” na eno izmed svetovnih plezalnih destinaciji (bili smo v Briançonu v Franciji, Rodellarju v Španiji, letos načrtujemo bolderiranje v Fontainebleau).

Čvrsta skupina je “čvrsta” tako zaradi pristopa k treningu kot skupinske dinamike.

Oprema

Vsa potrebna plezalna oprema je udeležencem na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo so priporočljiva udobna športna oblačila in pijača.

Pogoji prijave

Vpis v skupino je možen na začetku trimesečja (avg./sep., nov./dec., feb./mar.).

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo. Zaradi lažje organizacije, poteka vpis izključno preko elektronske pošte info@plezalnicenter.si.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za mladino) ali na info@plezalnicenter.si. Koordinatorka je dosegljiva na telefon od ponedeljka do petka med 10. in 16. uro.

Več informacij o poteku vadbe, plačilih, nadomeščanjih in vsem ostalem si lahko preberete tukaj.

 

Komentarji